OM PIONER

NORSKPRODUCERAD KVALITET FÖR ETT ENKLARE BÅTLIV

Pioner-båtarna har konstruerats och tillverkats i Norge sedan 1959. Sedan dess har närmare 350 000 båtar sålts världen över.

I Norge säljs båtarna genom ett landstäckande återförsäljarnätverk som består av 80 återförsäljare. Dessutom finns cirka 50 återförsäljare och importörer runtom i Europa. Pioner samarbetar med motorleverantörerna Yamaha, Mercury, Honda, Tohatsu, Suzuki och Evinrude.

SÄLJS ÖVER HELA EUROPA

Pioner är ett av Norges mest kända båtmärken och vi växer stadigt i Europa, något som vi är väldigt stolta över.

De unika, rotationsgjutna båtarna säljer bra på den norska båtmarknaden och de exporteras och säljs i länder som Tyskland, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannien, Island, Nederländerna, Frankrike, Spanien och Schweiz.

Pioner tillverkar idag 10 båtmodeller. De passar alla lika bra i inlandets sötvatten som i kusternas saltvatten.

EXTRA SÄKERHET FÖR DIG SOM BÅTKÖPARE

Vi har som mål att få alla våra båtmodeller godkända hos Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV-GL) – det ger en extra säkerhet för dig som båtköpare.

DNV-GL övervakar vår produktion samt testar och godkänner våra båtmodeller för att kontrollera att CE-reglerna uppfylls. Under 2016 blev Pioner-modellerna omcertifierade av DNV-GL enligt det nya fritidsbåtdirektivet 2013/53/EU.

UNIK PRODUKTIONSMETOD

Båtarna rotationsgjuts i polyetylen – ett mycket robust material med UV-stabilisator. Båtarna gjuts i ett stycke och tål påfrestningar som stötar och slag, stora temperaturskillnader och solljus.

Båtarna fordrar minimalt med underhåll och har lång livslängd.

Dessa egenskaper har gjort Pioner-båtarna populära.

Vi på Pioner värnar om miljön och omgivningen. Våra moderna båtar är återvinningsbara.

Vi har stränga procedurer för hela vår produktion och vi har ett ISO-certifierat kvalitets- och miljöstyrningssystem. I kombination med stor yrkesmässig kompetens hos våra anställda säkerställs Pioner-båtarnas kvalitet.