Båtmodeller

Roddbåt

En roddbåt är anpassad för att kunna ro med åror för att ta sig fram. Roddbåtar är smidiga och lätt, med med många användningsområden som fiske och hållbara transporter. Pioners roddbåtar har stabila konstruktioner och utmärkt sjösäkerhet. Pioner 13 och 11 är även förberedda för montering av elmotor. De har bra med plats samt är tåliga och lätta att manövrera. Pioners roddbåtar byggs av återvinningsbart material med lång livslängd.

Pioner 11 Easy

Grundpris: 33,400 SEK

Pioner 13

Grundpris: 39,900 SEK

Pioner 12 Maxi

Grundpris: 38,900 SEK

Pioner 10 Classic

Grundpris: 29,900 SEK

Pioner 8 Mini

Grundpris: 19,900 SEK

Roddbåtar med många användningsområden

Roddbåten är en av de äldsta båtmodeller genom tiderna. Det är en lämplig fritidsbåt för fisketurer, kortare förflyttningar och utflykter. Utrustning för roddbåtar kan vara bekväma sittbänkar och omslutande årklykor för ökad säkerhet. Skrovet kan vara av trä, plast eller metall. En bra roddbåt har ett stabilt skrov, stadiga fästen för åror och gärna ett fotstöd för den som ror.
Den som ror sitter på en bänk (toft) med ryggen mot fören. Eka och jolle är exempel på roddbåtar. Roddbåten är ofta den första båten man köper.  Roddbåtar är enkla och smidiga att hantera vilket gör dessa perfekt till nybörjaren och som första båten i sjön eller i skärgården.

Pioners roddbåtar kan användas både med åror eller en mindre bensin eller elmotor. Flera modeller är anpassade för montering av en elmotor. Du kan själv anpassa roddbåten med valfri motor eller bara åror. Stabilitet och sjöduglighet samt att de är enkla att tömma på vatten är viktiga egenskaper för ett bekymmersfritt liv med roddbåt. Båtarna är tillverkade i samma produktionsmetod som alla Pioners båtar. Båtarna rotationsgjuts i polyetylen – ett mycket robust material med UV-stabilisator.

 

Fördelar med Pioners roddbåtar:

  • Minimalt underhåll
  • Stabilitet
  • Säkerhet
  • Lång livslängd
  • Lätta och anpassade för både eldrift eller liten bensinmotor