Rengöra båten – detta är det bästa sättet

Effektiva tips för att noggrant tvätta din båt – Rengöringstekniker som ger en skinande ren båtyta

  1. För att uppnå bästa resultat är en noggrann båttvätt avgörande. Använd ett kraftfullt och avfettande rengöringsmedel speciellt utvecklat för båtytor. En högtryckstvätt kan vara mycket användbar för att ta bort svåra fläckar och kemikalier som fastnat på plasten. Låt rengöringsmedlet torka helt innan du fortsätter.
  1. Det finns olika produkter tillgängliga för att återuppliva och förnya färgerna i båtens plastyta. Bland de leverantörer som erbjuder effektiva rengörings- och förnyelsemedel för båtar kan du leta efter Owatrol, Alanor, Krefting, Woca och Alforts.
  1. Dessa specialmedel tränger djupt in i ytan och tillför fukt till pigmenten, vilket återskapar båtens ursprungliga färg och glans.
  1. Applicera rengöringsmedlet jämnt över hela båten med en luddfri trasa. Låt produkten verka i 10-20 minuter innan du torkar av den noggrant med en mikrofiberduk. Var noga med att undvika direkt solljus och se till att ytan inte är för varm när du applicerar produkten.
  1. Antalet behandlingar som krävs kommer att variera, men att upprepa processen en eller två gånger kommer ofta att ge bättre resultat.
  1. Låt båten torka helt i skuggan innan du använder den igen, så att du slipper fläckar och uppnår maximal effekt av rengöringen.

Genom att följa dessa effektiva tips för att noggrant tvätta din båt får du en gnistrande ren båtyta som är redo för nya äventyr på vattnet.

Testa vår båtkonfigurator