Tidigare i höstas startade vi en tävling där det gällde att ta en bild från ett härligt båtögonblick i somras. Nu har vinnaren utsetts och det blev 47-åriga Busk Mats Matsson i Åmål som blev den lyckliga vinnaren av en Pioner 12 Maxi.

Först och främst grattis, hur känns det att ha vunnit en Pioner 12 Maxi?

”Fruktansvärt roligt. När man ser någon tävling så skickar man ju in ett bidrag, mest för skojs skull, men man tror aldrig att man ska vinna. Så det var väldigt förvånande, sen med tanke på att bilden var lite sarkastisk.”

Ja, kan du berätta om bilden?

”Det är från i somras när jag, min fru och våra tre barn var ute på Dalälven där vi har landställe. Barnen ser ju måttligt roade ut, men det är med fisket som jag lyckas locka ut dom från att sitta inne vid sina skärmar. ”

Vad kommer du använda din nya båt till?

”Framförallt för fiske. Jag är en fritidsfiskare och vi kommer använda den vid mitt föräldrahem. Den (Pioner 12 Maxi) är relativt lätt och jag har en båttrailer sedan tidigare, så det blir enkelt att ta med den för att åka ut för spinnfiske. Sen är den lagom stor även för barnen att använda.

Sen är det skönt att den verkar stabil, ibland ställer sig ju någon av ungarna upp, även förvaringsutrymmena ska vara bra.”

Vad innebär båtliv och fiske för dig?

”Det är avkoppling och spänning, att hitta rätt platser – det är precis som en jakt.”

Vill du ha fler båt-tips?

Ladda ner Pioners Checklista - Välj rätt motorbåt åt familjen!
Ange din mailadress nedan så skickar vi guiden till dig.