Den nya designen, den vackra finishen och de fina integrerade detaljerna är lätta att lägga märke till, men de största förbättringarna måste nästan upplevas.

Inom Pioner har vi använt oss av nya metoder och förbättrat teknologin i utvecklingsarbetet med våra nya modeller, Pioner 10 Classic och Pioner 12 Maxi.

Med Pioner 12 Maxi får du en modern och säker familjebåt och samtidigt en tuff ungdomsbåt, medan Pioner 10 Classic är en trevlig och snitsig familjebåt som är lätt att hantera och manövrera – och passar perfekt för barn och vuxna.

Klarar ännu mer

En nyhet är bland annat att durken är upphöjd något som ger större bärkraft och flytkraft. Båten klarar därmed mer last och länsas även bättre och snabbare. Rotationsgjutning är en teknik som gör det möjligt att tillverka allt från enkla till mycket komplicerade plastdetaljer i ett stycke. Inom detta område är Pioner marknadsledande och med de nya modellerna har vi lyft teknologin till en ny nivå.

Under gjutningsprocessen tillämpas en nyutvecklad metod för värmefördelning. Skrov och invändig durk är ytterligare förstärkta för att säkerställa god komfort och att båten upplevs mer komfortabel och stabil än tidigare modeller.

Många tycker även om att ro. På de nya modellerna finns en längsgående invändig toft för att det skall vara så smidigt som möjligt att använda årorna – för både stora och små.


Foto: Raymond Aaserud

Nya lösningar och användbarhet

Pioner är en traditionell båttillverkare som både designar, utvecklar och tillverkar moderna båtar. Det är viktigt för oss att vara en ledande aktör för framtidsinriktade lösningar. För dig som båtägare och båtanvändare känner vi oss på det trygga med att du med dessa nya båtmodeller kommer att få en modernare och mer användarvänlig båtupplevelse i jämförelse med våra konkurrenter och tidigare Pioner-modeller i denna klass.

Vill du ha fler båt-tips?

Ladda ner Pioners Checklista - Välj rätt motorbåt åt familjen!
Ange din mailadress nedan så skickar vi guiden till dig.