Pioner var först i Norge med att få sina modeller tredjepartsgodkända enligt de nya föreskrifterna. Det ger en extra trygghet för dig som båtköpare.

Pioner är Norges mest sålda båtmärke. Båtarna – där även systermärket Steady ingår– konstrueras och tillverkas fortfarande i Norge, i vår fabrik i Bjørkelangen i Akershus. Där har vi nu hållit till sedan 1959 och bortåt 350 000 båtar har tillverkats och sålts världen över.

– Vi är stolta över vårt stora fokus på sjösäkerhet och vill tidigt testa att modellsortimentet uppfyller nya och strängare krav, säger den tekniska chefen Lars Haugli hos Cipax AS/Pioner Norge.

Kompromisslöst fokus på sjösäkerhet

Båtar från Pioner och Steady testades redan i juni 2016  av Det norske Veritas Germanische Lloyd (DNV GL) under en lång och grundlig testomgång.

Nya certifikat för Pioner- och Steady-modellerna utfärdades av DNV GL under hösten 2016.

– God kvalitet, miljövänliga robusta produkter och tryggt båtliv är viktigt för oss. Därför är vi glada att som tillverkare kunna garantera att båtarna är konstruerade och utrustade enligt de uppdaterade normer och regler för säkerheten som utarbetats på nationell och internationell nivå i det nya fritidsbåtdirektivet, tillägger Lars Haugli.

Bakgrunden till ändringarna

Ett nytt direktiv för fritidsbåtar (2013/53/EU) trädde i kraft 18 januari 2016, med en övergångsperiod fram till 17 januari 2017. Direktivet upphäver föreskrift nr 1820 från 20 december 2004.

Senast 17 januari 2017 måste riktlinjerna och bestämmelserna i de nya föreskrifterna vara implementerade av de som tillverkar och säljer fritidsbåtar och vattenskotrar m.m. DNV GL har genomfört en tredjepartsverifiering som tekniskt kontrollorgan och står som utfärdare av certifieringarna för Pioner och Steady.

Bildtext:

I PRODUKTIONEN: Pioner Norges tekniska chef Lars Haugli och försäljnings- och marknadschef Carl Fredrik Kleppe framför en ny Pioner 10 Classic vid fabriken i Bjørkelangen.

Vill du ha fler båt-tips?

Ladda ner Pioners Checklista - Välj rätt motorbåt åt familjen!
Ange din mailadress nedan så skickar vi guiden till dig.