SÅ VÄLJER DU RÄTT UTRUSTNING

 

Det du ska använda båten till bestämmer också utrustningen. Här kommer en kort beskrivning av några vanliga tillval till din Pioner båt.

 

  1. Räcken 

Det finns flera fördelar med bra räcken. Det gör båtens kant lite högre och du får mer att hålla dig i och därmed ökad trygghet. Räcken kan också användas för att fästa vissa redskap, exempelvis vid fiske. Räcket ska däremot inte användas vid förtöjning av båten. 

  1. Targabåge 

Den är specifikt avsedd att fästa extrautrustning på såsom lanternor, strålkastare och belysning. Targabågen fungerar också som trygghet och extra räcke vid sjögång eller hastiga manövrar. 

  1. Styrpulpet/styrkonsol 

Med en sån kan du styra båten med en ratt istället för att sitta längst bak i båten vid motorn. Styrkonsol ger bättre kontroll och är att föredra för alla båtar med motorer över 25hk. Du manövrerar framåtvänd i båten och får en bättre körupplevelse. Konsolen utgör också en naturlig placering för instrument som ekolod och GPS. Den tar dock upp utrymme i båten.  

  1. Vindruta 

En vindruta skyddar mot regn och vind när du kör. Det är ett både uppskattat och klokt val för dig som är ute på sjön i alla väder. 

  1. Ekolod 

Om du kör båt, fiskar eller dyker i okända farvatten finns en klar fördel i att använda ekolod. Med hjälp av ljudvågor som studsar fram och tillbaka och sen tolkas av ekolodet kan du få en bild av av sjöbotten. Att förstå vad som finns under ytan kan hjälpa dig att undvika olyckor men även hjälpa till att hitta fisk. 

  1. Åror 

En extra säkerhet som bör finnas i alla båtar. Det är också perfekt för barn som vill prova på själva. 

  1. Förvaringsboxar 

Smart förvaring gör hela båtupplevelsen bättre. Att ha en given plats för trossar, flytvästar, ankare, redskap, mat etc är väldigt bra. Vissa modeller av förvaringsboxar utgör även en extra sittplats. 

Ju fler ni är som åker i båten, desto viktigare blir förvaringsfrågan. 

  1. Nedfällbar stege. 

En extra säkerhet om du faller över bord och behöver ta dig upp i båten från vattnet. Det är dessutom ett bra tillbehör vid bad och dykning. 

  1. Bogport (för Pioner Multi endast) 

Det är en praktisk öppning framtill i båten som underlättar insteg och avstigning. 

Praktiskt för alla som har last med sig- vattensportare, räddningstjänst, bönder och för dig med rullstol. Bogport möjliggör också enkel angöring på skär när du är med familjen. 

Slutligen, dela gärna in extrautrustning och tillbehör i två kategorier: de som är nödvändiga för dig och de som du gärna skulle unna dig. Det underlättar prioriteringen utifrån din budget. 

Testa vår båtkonfigurator
Svårt att hitta båt till familjen?