Båtlivet på hösten

Tack vare havet är höstarna milda i skärgården. Badgästerna har åkt hem och det är ingen trängsel i hamnar eller fjärdar. Njut av de härliga dagarna från båten!

Så här års är det smart att tänka att det är själva resan som är målet. Som alltid så gör goda förberedelser att utflykten blir trevligare. En snirklande båtfärd på blanka vatten, inramad av små röda stugor på bulliga skär och karga kobbar ger lugn åt själen. Finns intresse för att följa naturens och djurlivets förberedelser inför vintern görs det allra bäst från skärgårdens parkettplats -båten!
Årstiden bjuder på högtravande naturupplevelser med intensiva färger och variationer. Vill man kombinera båtutflykten med en mysig övernattning på ett B&B eller skärgårdshotell så brukar priserna vara avsevärt lägre under hösten. Eftertraktade platser i populära gästhamnar och natursköna vikar är betydligt lättare att komma åt i lågsäsong.

När ni går i land, passa på att vandra och utforska de stora orörda naturområden som finns längs våra kuster. En picknicklunch i det fria gör gott för dig. Gör upp en liten eld och njut av värmen och ljudet av eldknastrande ved. Ta gärna med en het gryta i mattermos, ett gott bröd och något läskande att dricka. Kom ihåg att inget kaffe är godare än det som kokas och dricks utomhus. Tar du en promenad efter maten och har turen med dig kanske du gör ett kantarellfynd?

Om båten har stått några veckor sedan sist så kolla att allt fungerar innan ni åker iväg och att ni har tillräckligt med bränsle. Då det mörknar tidigare på dagarna så är det klart bäst att åka ut tidigt på morgonen. Vädret kan vara nyckfullt med snabba omslag, räkna med kyliga vindar och dimma. Ta med ordentliga kläder och mössa så ni håller er torra och varma.

Testa vår båtkonfigurator
Allt du behöver ha med dig vid båtcamping