Båtlivet på hösten

Upplev de härliga dagarna från båten!

 

När sommaren är slut och badgästerna har åkt hem lägger sig ett lugn över skärgården. Trängseln i hamnar och fjärdar är ett minne blott. Tack vare att havet håller kvar sommarvärmen kan du njuta av ett milt klimat även en bit in i hösten. 

Hösten bjuder på naturupplevelser med intensiva färger och variationer. Från båten kan du och ditt sällskap följa naturens och djurlivets förberedelser inför vintern. När ni går i land, passa på att vandra och utforska de stora orörda naturområden som finns längs våra kuster.

 

En picknicklunch i det fria

Gör upp en liten eld och njut av värmen och ljudet av eldknastrande ved. Ta gärna med en het gryta i mattermos, ett gott bröd och något läskande att dricka. Inget kaffe är godare än det som kokas och dricks utomhus. Tar du en promenad efter maten och har turen med dig kanske du gör ett kantarellfynd.

 

En övernattning på skärgårdshotell

Vill ni hellre kombinera båtutflykten med en mysig övernattning på ett B&B eller skärgårdshotell? Då ska ni passa på när hösten gör sitt intåg. På hösten är priserna ofta avsevärt lägre än under högsäsongen. Eftertraktade platser i populära gästhamnar och natursköna vikar är betydligt lättare att komma åt i lågsäsong.

 

Förbered dig väl

Som alltid så gör goda förberedelser att båtutflykten blir trevligare. Har båten stått några veckor sedan sist? Kom då ihåg att kolla att allt fungerar och att det finns tillräckligt med bränsle innan ni åker iväg. Tänk på att det mörknar tidigt och åk ut i god tid på morgonen för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vädret kan vara nyckfullt med snabba omslag, räkna med kyliga vindar och dimma. Ta med ordentliga kläder och mössa så ni håller er torra och varma. 

Upplev båtlivet på hösten med en Pioner båt!

Att ta med på båtcamping
Testa vår båtkonfigurator