Så väljer du rätt båt för familjen

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Vi på Pioner förstår att det kan vara svårt att välja rätt båt som passar hela familjen. Vi har därför gjort en film för att underlätta ditt val av båt.

 

  1. Välj en stabil båt. 

Hur stadig den är beror på båtens konstruktion, till exempel skrovformen, bredden och vilket material den är byggd av. Pioners båtar är kända för sin stabilitet. Breda båtar med flat botten och dubbelväggar i skrovet borgar för mycket god flytkraft. 

  1. Välj tillbehör som förenklar båtlivet 

Det är detaljerna som gör den stora skillnaden. Praktisk förvaring under sätet, extra förvaringsboxar och vattentäta dynor skapar möjligheter till ett behagligt liv på sjön. För extra säkerhet är sidoräcken bra och en stabil badstege brukar vara uppskattat i de flesta familjer. 

  1. Välj en slitstark båt. 

Både vuxna och barn brukar vilja vara med och köra familjens båt. Därför är det jättebra om båten tål lite tuffare tag och inte går sönder av att gå på ett mindre skär eller att dras upp på land. Ett slitstarkt skrov minimerar risken för skador. 

  1. Storleken spelar roll 

Hur stor båt behövs då? Det är bra om båten är stor nog att rymma hela familjen plus packning både under färd och vid en fikapaus. Samtidigt är en för stor båt både mer opraktisk och oekonomisk.

 

Läs här om roliga aktiviteter man kan hitta på med familjen på sjön.

Testa vår båtkonfigurator
Se våra flytvästar