Vertikalfiske ökar i popularitet

Vertikalfiske är okomplicerat, effektivt och väldigt roligt.
Metoden ökar i popularitet varje år och är väl fungerande för gös, abborre och gädda men duktiga fiskare har även lyckats bra med röding och öring.

Man fiskar vertikalt som det låter, genom att sänka ner ett bete rakt ner från båten och försöka få fisken att hugga. Bäst är att använda jigg eller en betesfisk. Metoden påminner mycket om att pimpla. För att hitta den fisk du vill dra upp är ekolod eller plotter nödvändiga och effektiva hjälpmedel. Använder du ett modernt ekolod med koll på både betet och fisken kan det bli väldigt spännande då du kommer se i realtid hur fisken närmar sig betet. Rena livesändningen!

För bäst utfall bör du skaffa ett vertikalspö. Det fungerar både med haspel och multirulle. En ganska tunn flätlina är det som ska användas då den är stum vilket är nödvändigt för att få maximal kontakt med betet och för att den enkelt ska skära genom vattnet. Det är bra att ha med sig flera varianter på jiggar i olika storlekar och färger, det går inte att veta i förväg vilka fiskarna gillar för dagen. De riktiga entusiasterna skaffar elmotor till fiskebåten så de nästan ljudlöst kan glida runt och leta efter fiskarna.

Vertikalfiske innebär också att att du behöver ta mindre hänsyn till vilket väder, vind och säsong det är eftersom du letar upp fisken med teknisk hjälp och fiskar exakt där fisken står.
Färre chansningar och fler hugg helt enkelt.

Testa vår båtkonfigurator
Allt du behöver ha med dig vid en fisketur