Elbåt – vad det är, hur man köper en elbåt och vilka fördelar den har

Vilka är fördelarna med att köpa en elbåt?

Perfekt fiskebåt

Med en elbåt glider du miljövänligt och ljudlöst fram. Perfekt för dig som fiskar, när du kan föra din fiskebåt tyst och lugnt framåt.

Miljövänlig

Eldrift bidrar med fossilfri och förnybar energi och du kan njuta av frisk luft utan avgaser.

Tyst och behagelig

De tysta motorerna uppskattas extra mycket i välbesökta gästhamnar, där det annars kan bli väldigt ljudligt.

Enkelt att ladda

En annan stor fördel är att du kan ladda elmotorn med landström eller via solceller. Du slipper dessutom att släpa runt på tunga bensindunkar.

Responsiv

Elmotorn ger fullt vridmoment redan från låga varv, därav passar de extra bra i långsamtgående båtar.

Säker

Vid en korrekt installation är elmotorn mycket säker.

Lång livslängd & låga driftkostnader

En elbåt har lång livslängd samt låga drift och servicekostnader. Du njuter av lugnet och tystnaden samtidigt som du kör med en minskad miljöpåverkan och mindre föroreningar i havet.

Vad kostar en elbåt?

Kostnaden för en elbåt är inom ett väldigt brett spann. Du kan köpa en småbåt med elmotor från 25.000 kronor till att köpa en större eldriven båt för över miljonen.
Hos oss på Pioner kostar din elbåt mellan 25.000 – 90.000 kronor.

Vilka båtar erbjuder vi med elmotor?

  • Pioner 11 Easy – En säker och modern båt med en fin design. Det är en perfekt roddbåt som gör det väldigt enkelt att ta sig fram och runt på inland och bergsvatten. Båten passar bra med elmotor, som gör det möjligt att njuta av naturen och vattnets lugn.
  • Pioner 8 mini – En båt med många användningsområden. Anpassad för att ha den på biltaket, så ni har tillgång till båt vart ni än åker. Använd den som färdmedel till och från den större båten som ligger för ankar. Pioner 8 Mini är en stabil båt som får upp god fart med en liten motor och den är lätt att ro.
  • Pioner 14 fisher – Vi har designat en båt för dig som älskar fiske och spännande dagar på sjön. Med Pioner 14 fisher får du en stabil och robust båt med möjlighet att fästa en frontmonterad elmotor.

Läs mer om våra elbåtar här

 

Vår elmotor har en Digital Power Management Technology som ger en smidig och exakt variabel hastighetsreglering från 0% – 100% gas och förlängd batteritid (upp till fem gånger längre). Mycket effektiva, toppmoderna komponenter körs vid lägre temperaturer, vilket innebär mer kraft från motorn.

Vad är räckvidden för en elbåt?

Räckvidden för en elbåt är det många faktorer som spelar in på, så som väder och vind, men framförallt hur fort du kör. Men om vi tar ett teoretiskt exempel med ett batteri som kommer med vårt stora batteripaket: 12V / 100Ah Lithium LiFePo4-batteri 1280 Wh med Bluetooth, bör det räcka i 8 timmar på lägsta fart, 5 timmar på halvfart och 2 timmars räckvidd i full fart.

 

Läs mer om vårt hållbarhetstänk

Testa vår båtkonfigurator
Viktiga tips vid vinterförvaring av båt